Според съобщения от Германия проектът Artemis на Audi е

...
      Според съобщения от Германия проектът Artemis на Audi е
Коментари Харесай

Проектът Artemis на Audi е на път да бъде спрян

      Според известия от Германия планът Artemis на Audi е на път да бъде спрян, съобщи arscoops.com.

Първоначално разгласен за 2020 година, Artemis щеше да сътвори пионерски коли на Audi, които ще разполагат с високоавтоматизирана технология за шофиране. Първият модел трябваше да се появи още през 2024 година и да бъде " високоефективен " електромобил.

Изглежда обаче, че нещата не са вървели безпрепятствено. Според Automobilwoche моделът е трябвало да бъде оборудван със система за самостоятелно шофиране от равнище 4, само че планът " не е отбелязал огромен прогрес заради закъснение при основаването на нов модернизиран програмен продукт в звеното Cariad на VW Group ".

В резултат на това се чака основният изпълнителен шеф на VW Group Оливер Блуме да приключи плана и да показа на надзорния съвет " актуализирана софтуерна пътна карта ".

В обявата се цитира Handelsblatt, съгласно който новата пътна карта ще включва софтуерни платформи 1. 1 и 1. 2. Първата ще бъде предопределена за всеобщите марки, до момента в който втората ще бъде по-усъвършенствана и ще се предлага в колите на Audi и Porsche.

Що се отнася до колите Artemis, наподобява, че те ще продължат да съществуват. Automobilwoche твърди, че създадената от Porsche платформа, известна като SSP61, ще бъде пусната на пазара през 2026 година

 Тя е оповестена за по-спортен вид на платформата Scalable Systems Platform (SSP) и е планувана за основа на електрическа Panamera. Платформата ще послужи и за основа на колите на Audi с кодови имена Landjet и Landyacht.

Твърди се, че тези идни модели ще употребяват софтуерната платформа 1. 2 и ще заобикалят функционалностите за самостоятелно шофиране " без ръце " Въпреки това в отчета се показва, че по-усъвършенствана система 2. 0 може да бъде добавена през 2028 година или по-късно.

   width=  width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР